Ofszetnyomtatás

Nyomdánkban 1, 2, és 4 színes nyomógépeken folyik a termelés. Színes nyomtatásnál a CMYK színrendszert: cyan, magenta, yellow, key (black) használjuk. Ezzel a négy színnel bármilyen színes nyomat elkészíthető. Léteznek azonban olyan színek, pl. arany, ezüst, vagy bizonyos cégekre jellemző speciálisan kialakított márkaszínek, melyeket Pantone színskála segítségével határozunk meg.
A skáláról kiválasztott színt a megadott összetevők alapján kikeverjük, majd próbanyomásokat követően addig finomítjuk, míg el nem érjük a kívánt színt.
A nyomtatási folyamat első legfontosabb eleme a nyomdai előkészítés, ennek része a grafika CMYK színmódba konvertálása és az alumínium nyomólemezek elkészítése minden színhez. Agfa környezetbarát CTP (Computer To Plate) berendezésünkkel közvetlenül a számítógépről kerülnek az információk a lemezre.

Magasnyomtatás

A magasnyomtatási eljárás lényege, hogy a nyomóelemek magasabban helyezkednek el, mint a nem nyomó elemek. Csak nyomóelemek érintkeznek a festékező hengerekkel. A szorítónyomás hatására a nyomóelemekről a festék átkerül a nyomathordozóra (papírra). Nyomdánkban sorszámozás, perforálás, bígelés, riccelés, stancolás történik a magasnyomó gépeken.

Stancolás: A papírból valamilyen forma kivágására szolgál stancszerszám seítségével (pl. dosszié).
Bígelés: Vastagabb anyagoknál hajtási vonalat képez a papíron, aminek mentén az könnyebben hajtható lesz.
Riccelés: Az anyag bizonyos mélységig való bevágása, például öntapadós anyagoknál a felső réteg kivágása a hordozó egyben hagyásával.
Perforálás: Apró lyukak vagy vonalkák belevágása a papírba, a könnyebb téphetőség miatt.

Dekoráció

Epson Eco Solvent oldószeres gépünkkel maximum 1,6 méter szélességben az egyszerű nyomatoktól a felső kategóriás poszterekig és dekorációs anyagokig szinte bármi előállítható. A professzionális minőségű nyomatokat a páratlan pontosságú és kifinomult nyomtatási rendszer teszi lehetővé. A tintasugaras berendezések porlasztással juttatják a gépbe befűzött médiumra a tintacseppeket. Nyomtatónk 1440×1440 dpi felbontással dolgozik, és a nyomtatófejek megfelelő oldalirányú, illetve az alapanyag megfelelő mozgatásával alakítja ki a végleges nyomatképet. Az időjárás és UV-álló nyomatok élettartama körülbelül 3-4 év. Ez természetesen alapanyagonként (és felhasználás szerint) eltérő lehet. Kala Starter laminálógépünkkel további védelem biztosítható, valamint Graphtec plotterünkkel formariccelésre és vágásra is van lehetőség.

 

Digitálisnyomtatás

A digitális nyomdagépek az asztali lézernyomtatók technológiáját használják nagyban. A számítógépről a nyomtatás közvetlenül a nyomathordozóra történik, nincs nyomóforma költség, ezért bizonyos példányszámig költséghatékonyabb, mint az ofszet nyomtatás.
A dobegységre lézersugár segítségével felkerül a tonerpor, melyet az átad a gépben futó papír felületének, majd egy fűtőegységen keresztülhaladva ráég, fixálódik a nyomat.
A kis példányszámok esetén sem kell lemondani a tökéletes minőségről, a kívánt terméket Konica Minolta nyomógépünkkel állítjuk elő ofszet minőségben, rövid határidővel. Személyre szabott megoldásokat is biztosít, mint például névre szóló meghívók, vagy megszemélyesített DM levelek, ehhez Önnek csak egy adatbázist kell megadnia. A digitális alapanyagok mellett műnyomó, ofszet, papír- és vinyl alapú öntapadó, önátíró (vegykezelt), illetve kreatív papírok nyomtatására is alkalmas. 

Szitanyomtatás

A szitanyomtatási eljárás alapja, hogy a nyomdafesték finom szövésű anyagon keresztül kerül a nyomathordozóra. Elsősorban egybefüggő homogén színfoltok, szövegek, emblémák nyomtatására ajánljuk. Erős lámpával megvilágítva exponáljuk a szitára felvitt anyagra a mintát. Az előhívást követően vízzel kimossuk a szitát, így megjelenik a grafika és a kívánt területeken szabaddá válik a festék útja. Itt úgynevezett rákelt használunk, amivel a festéket végighúzzuk a szitán, ami bizonyos helyeken átengedi a festéket, máshol pedig nem.
Általában textilanyagok (pólók, munkaruhák, papírtáskák, vászontáskák) felülnyomására használjuk. A több színes nyomatok esetén színenként számoljuk a szitakészítés és a nyomás költségét. A vastag festék felhordása lehetővé teszi, hogy akár finom vonalas grafikát nyomtassunk fehér festékkel sötét alapanyagra, és a nyomat kiváló fedő hatású lesz.